E-alexandra.gr  »  Όροι χρήσης

Όροι χρήσης

Σας καλοσωρίζουμε στον ιστότοπος της εταιρείας μας. Το www.e-alexandra.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων της εταιρείας Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος (εφεξής εταιρεία), με διακριτικό τίτλο «ΑΛεξάνδρα» και έδρα την Κατερίνη Πιερίας, επί της οδού Ειρήνης 30. Πριν αρχίσετε την περιήγηση στην ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους και προϋποθέσεις που ακολουθούν και εφαρμόζονται ειδικά για το κατάστημά μας.

Βεβαιωθείτε ότι σμφωνείτε με τους΄κάτωθι όρους και προϋποθέσεις. Περαιτέρω χρήση και περιήγηση στον παρόν ιστότοπο συνεπάγεται ότι τους δέχεστε ρητά και ανεπιφύλακτα και παραχωρείτε την συγκατάθεσή σας.

1. Όροι χρήσης

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή ανανεώνει τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις συναλλαγών, οι δε χρήστες/επισκέπτες οφείλουν να ελέγχουν για τυχόν αλλαγές και εφόσουν εξακολουθούν τη χρήση του ιστοτόπου θεωρείται ότι αποδέχονται ρητά και ανεπιφύλακτα τους όρους και προϋποθέσεις. Η αλλαγή όρων δεν επηρεάζει παραγγελίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

2. Περιεχόμενο - Πληροφορίες προϊόντων

Η εταιρεία δεσμέυεται ως προς την ακρίβεια και εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο δικτυακό της τόπο, για την ύπαρξη χαρακτηριστικών που περιγ΄ραφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, με την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών, ακούσιων ή λειτουσγικών λαθών.

3. Αποποίηση ευθύνης

Η εταιρεία ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών/επισκεπτών του ιστοτόπου.
Δεν ευθύνεται για παράνομη χρήση πιστωτικής κάρτας από μη κάτοχο, εφόσον δεν έχει δηλωθεί η απώλειά της στην τράπεζα.

Η εταιρεία δε φέρει ευθύνη για τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες κατά την πρόσβασή τους στον δικτυακό της τόπο. Η εταιρεία και οι συνεργάτες της καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του ιστοτόπου για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του ιστοτόπου, χωρίς να εγγυώνται ότι οι λειτουργίες του ή του server, θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα.

4. Πνευματικά δικαιώματα ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου , εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχομένων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματικά δικαιώματα της εταιρείας και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου και διεθνών συμβάσεων.

Συνεπώς, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, δημόσια έκθεση για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς. Οι παραπάνω ενέργειες επιτρέπονται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας από την εταιρεία ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

5. Προστασία προσωπικών δεδομένων

Κατά την περιήγησή σας στις σελίδες του ιστοτόπου είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε προσωπικά σας στοιχεία. Τα δηλωθέντα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές και την επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας και των χρηστών / μελών του ιστοτόπου και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από τρίτους, με μοναδική εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο και τις αρμόδιες αρχές.

Οι νέοι κάτω των 18 ετών πρέπει να λαμβάνουν την άδεια από τους κηδεμόνες τους πριν την υποβολή προσωπικών δεδομένων.

6. Ασφάλεια συναλλαγών

Τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών έχει αναλάβει η vivapayments, εξασφαλίζοντας απόλυτη ασφάλεια. Aναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παρέχει υπηρεσίες πληρωμών με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ο χρήστης μεταφέρεται σε ασφαλές περιβάλλον της vivapayments και μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή επιστρέφει στον δικτυακό τόπο της εταιρείας λαμβάνοντας αντίστοιχο μήνυμα επιτυχίας ή αποτυχίας της συναλλαγής.(Σημ: το σύστημα συναλλαγών με χρήση πιστωτικής κάρτας αναμένεται σύντομα.)

Εναλλακτικός τρόπος εκκαθάρισης ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω Paypal. Η πιο διαδεδομένη ασφαλής λύση. Το PayPal είναι μία επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω του οποίου επιτρέπονται οι πληρωμές ηλεκτρονικά και οι μεταφορές χρημάτων γίνονται μέσω του Διαδικτύου . Ο χρήστης μεταφέρεται σε ασφαλές περιβάλλον της Paypal και μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή επιστρέφει στον δικτυακό τόπο της εταιρείας λαμβάνοντας αντίστοιχο μήνυμα επιτυχίας ή αποτυχίας της συναλλαγής.

Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείται πιστοποιητικό ασφαλείας με τεχνολογία κρυπτογράφησης SSL. Με τον τρόπο αυτό κρυπτογραφούνται όλες οι πληροφορίες και ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα (όπως για παράδειγμα ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας).

7. Τρόποι πληρωμής

 • Αντικαταβολή - Πληρωμή με την παραλαβή της παραγγελίας στο χώρο σας

 • Η πληρωμή πραγματοποιείται κατά την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας, στον υπάλληλο την μεταφορικής εταιρείας ή σε υπάλληλο της εταιρείας.

 • Πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή μέσω Paypal

 • Η πλατφόρμα ηλεκτρωνικών συναλλαγών υποστηρίζει συναλλαγές με οποιαδήποτε πιστωτική(credit), χρεωστική(debit) ή προπληρωμένη(prepaid) κάρτα Visa, Mastercard και Maestro, με ανακατεύθυνση σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς.

 • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

 • Προεξοφλήστε την παραγγελία σας σε μία από τις συνεργαζόμενες τράπεζες (οι συνεργαζόμενες τράπεζες και οι αριθμοί λογαριασμού εμφανίζονται κατά την επιλογή του τρόπου πληρωμής) και στείλτε μας το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής πληρωμής είτε με email στο είτε με FAX στο 2351035829.

   

  8. Παράδοση προϊόντων / Έξοδα αποστολής

  Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τους τρόπους και τα έξοδα αποστολής.

   

  9. Επιστροφές προϊόντων

  Έχετε το δικαίωματα να επιστρέψετε ένα προϊόν το οποίο αγοράσατε από το e-alexandra.gr στις παρακάτω περιπτώσεις:

  α) Η παραγγελία σας εκτελέστηκε εσφαλμένα και παραλάβατε διαφορετικό προϊόν από αυτό που ζητήσατε. Σε αυτή την περίπτωση τα μεταφορικά επιστροφής και νέας αποστολής επιβαρύνουν την εταιρεία μας.
  β) Μετανιώσατε για την επιλογή σας. Μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν εντός 14 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού. Σε αυτή την περίπτωση τυχόν έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.
  γ) Κακέκτυπο βιβλίο. Εάν κάποιο από τα βιβλία που έχετε παραλάβει είναι κακέκτυπο μπορείτε να το επιστρέψετε οποιαδήποτε στιγμή και θα σας αποστείλουμε ένα νέο χωρίς επιβάρυνση μεταφορικών εξόδων.

  Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το προϊόν πρέπει να συνοδεύεται από το αποδεικτικό συναλλαγής (απόδειξη λιανικής πώλησης, τιμολόγιο).
  Στις περιπτώσεις (α) και (β) το προϊόν πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, αχρησιμοποίητο και στην αρχική του, εάν υπάρχει, συσκευασία.

  10. Ακύρωση παραγγελίας

  Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελίας με ένα email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 23510-35829. Εάν έχετε περισσότερες από μία παραγγελίες σε εκκρεμότητα θα πρέπει να μας αναφέρετε τον αριθμό ή την ημερομηνία της αντίστοιχης παραγγελίας.

  11. Ενημερωτικά email - Newsletter

  Η εταιρεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποστέλει ενημερωτικά email, εφόσον ο χρήστης/επισκέπτης το επιθυμεί μετά από εγγραφή του στην υπερεσία. Η εταιρεία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παράδοση τους, δε φέρει όμως ευθύνη αν τα email δε παραδοθούν στον προορισμό τους.

  12. Κριτικές προϊόντων

  Σκοπός της κριτικής προϊόντων είναι η αξιολόγηση του εκάστοτε προϊόντος μέσω βαθμολογίας και σχολίων. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλετε στην αντικειμενική βαθμολογία και πληροφόρηση των επισκεπτών του κατστήματος.
  Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να περιορίζονται στην κριτική των προϊόντων. Σχόλια τα οποία περιέχουν υβριστικό / προσβλητικό περιεχόμενο και προσωπικές επιθέσεις δε θα δημοσιεύονται.

  Απαγορεύονται μηνύματα διαφημιστικού περιεχομένου. Εξαιρούνται εγκρίσεως σχόλια που αποκαλύπτουν την εξέλιξη των βιβλίων, αλλά και μηνύματα τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έριδων (ο σεβασμός προς τους υπόλοιπους επισκέπτες και τους δημιουργούς πρέπει να θεωρείται δεδομένος).

  Οι διαχειριστές του ιστοτόπου διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διαγράφουν ή να μη δημοσιεύουν ανάροστα, ρατσιστικά, χυδαία, υβριστικά, άσεμνα, με παράνομο ή διαφημιστικό περιεχόμενο σχόλια.

  Σε καμία περίπτωση η έγκριση ή απόρριψη σχολίων δε ταυτίζεται με τις απόψεις της εταιρείας.