E-alexandra.gr  »  Βιβλία  »  Κασιάρου Εύα

Κασιάρου Εύα

Κασιάρου Εύα

Η γιαγιά της Εύας Κασιάρου, μετά την καταστροφή της Σμύρνης, ρίζωσε στην Κατερίνη. Εκεί γεννήθηκε κι εκείνη. Όταν ήταν μικρό παιδί και ήθελε να φύγει από τη γη, έσφιγγε με δύναμη τα μάτια. Με χρώματα, φως, αστραπές, μολύβια και χαρτιά ταξίδευε στους δικούς της φανταστικούς και πραγματικούς κόσμους. Σπούδασε νηπιαγωγός για να μη σταματήσει μεγαλώνοντας το παιχνίδι.

* Έχει γράψει πολλά παραμύθια που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και Παράθυρο στην εκπαίδευση.

* Μαζί με άλλες συναδέλφους γράψανε «Σχέδια Εργασίας» με διάφορα θέματα για παιδιά σχολικής ηλικίας. Κάποια βρίσκονται αναρτημένα στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και άλλα έχουν διανεμηθεί στα σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών».

* Το θεατρικό της έργο με τίτλο Ο ήχος της μπουγάδας πήρε τον 1ο έπαινο στον 92ο Καλοκαιρίνειο διαγωνισμό του Φιλολογικού «Συλλόγου Παρνασσός».

* Το διήγημά της Η σιωπή του χαρτονομίσματος βρίσκεται στο e-book των εκδόσεων Σαΐτα με τον γενικό τίτλο «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος».

* Το μυθιστόρημά της Μυστήριο στην αυλή πήρε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό ανέκδοτου παιδικού μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (2013)

Είναι μέλος της SCBWI Greece (το ελληνικό τμήμα του Society of Children’s Book Writers and Illustrators) και μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Συνεργάζεται με τον «Μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου» (www.kosvoice.gr).
Βρέθηκαν 1 αποτελέσματα
Ταξινόμηση κατά:
Όνειρο γλυκό... σαν κουραμπιές
€14.90 €13.41
Προσθήκη στο καλάθι